Základní škola zaměřená na výuku anglického jazyka
Děkujeme za reprezentaci školy Jirkovi Svobodovi z 9. B
Čokoládová vařečka je soutěž podobného pro žáky základních škol, kteří mají zájem o gastronomii. Letos na téma „Rostlina místo masa, zdraví, síla a krása.“ Žáci 7.– 9. tříd z 10 ostravských základních škol měli za úkol v časovém limitu připravit 4 porce teplého pokrmu s přílohou. Všichni soutěžící měli k dispozici surovinový koš a „k ruce“ jednoho asistenta, žáka 3. ročníku učebního oboru Kuchař-číšník.
Z našich žáků se jako jediný akce zúčastnil Jirka Svoboda z 9. B. Připravoval grilovaný hermelín s pečeným bramborem. Děkujeme za reprezentaci školy.
Do čtyřčlenné poroty zasedl učitel odborných předmětů Mgr. Michal Adam, zástupce KHS Mgr. Michaela Remešová, vedoucí oddělení léčebné výživy a stravování v Městské nemocnici Ostrava, člen ŠR na SŠSS pan Petr Hikl a absolvent nástavbového maturitního studia, úspěšný reprezentant SŠSS v národních gastronomických soutěžích a zahraničních stáží v Irsku, Severní Koreji Anh Tuan Luong. Porota hodnotila nejen dodržování technologických postupů a časového limitu, hygienu při práci, ale především chuť, nápaditost a celkový vzhled připravovaného pokrmu.
Jirka se sice neumístil na předních místech, ale vyzkoušel si přípravu pokrmu na gastronomické půdě.
8 h Knihovnická lekce 2. B
Pololetní prázdniny
Školní ples
Zimní ozdravný pobyt 1. stupeň, Klepáčov
Návrat ze zimního ozdravného pobytu 1. stupeň
8 h Beseda v knihovně 2.B Strašidelné putování